Bu Gizlilik Bildirimi’nin konusunu, kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili hususlara ilişkin açıklamalar ile bu hususlarla ilgili sahip olduğunuz haklarınıza ilişkin açıklamalar oluşturmaktadır.

KAPSAM

Bu Gizlilik Bildirimi, mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz de dâhil olmak üzere, erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun, yayınlandığı ve kendisine atıfta bulunulan Delusions of Grandeur Tekstil ve Ticaret A.Ş. ‘ye (“DoG”)ait www.d-grandeur.com internet sitesi (“Site/Sitemiz“) ve bağlantılı diğer internet siteleri, her türlü uygulama, ürün ve hizmet (birlikte, “Hizmetler/Hizmetlerimiz”) için geçerlidir.

Bu Gizlilik Bildirimi’nde her zaman değişiklik yapılabilir, Sitemiz’de yayımlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olup, önemli değişikler ayrıca Bildirim/Duyur sayfamız aracılığıyla ve/veya e-posta ile tarafınıza bildirilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI

Kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz’i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Sitemiz’de yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda, uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda, Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle iletişime geçtiğinizde ve Site’mizi ziyaret ettiğinizde topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz. Diğer kaynaklardan elde edilenler de dâhil olmak üzere topladığımız başlıca kişisel veriler aşağıda yer almaktadır.

Hizmetlerimiz’i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda bize sağladığınız kişisel veriler:

  • Hesap oluşturduğunuzda; adınız, telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi tanımlayıcı bilgileriniz.
  • Bir işlemin gerçekleştirilmesi sırasında alımla ilgili olarak paylaştığınız bilgiler ile işlemle ilgili olarak ürettiğiniz diğer içerikler veya işleme taraf olmanız nedeniyle hesabınızla bağlantılı olarak ortaya çıkan içerikler. Ürettiğiniz veya hesabınız ile bağlantılı, ürünlerin alışveriş sepetinize veya İzlediklerim’e eklenmesi gibi diğer içerikler.
  • İşlemleriniz ile bağlantılı, banka hesap numaraları gibi finansal bilgiler.
  • Ürünlerin satın alınması veya listelenmesi dâhil ürünün satılması amacıyla kullanılan e-posta ve telefon bilgileri, vergi kimlik numarası ve diğer kimlik numaraları dâhil fatura bilgileri, kargo/posta işlemleri için gerekli olan takip numaraları ve güncel takip bilgileri gibi bilgiler ile ilgili diğer bilgiler.
  • Bazı hallerde, kullanıcı hesabı oluştururken veya Hizmetlerimiz’i kullanırken bize sağladığınız yaş, cinsiyet, ilgi alanlarınız ve beğendikleriniz ile ilgili bilgiler (bunlara Facebook veya Google hesabınız ile kayıt olmuşsanız, Facebook veya Google’ın bizimle paylaşmasına izin verdiğiniz profil bilgileriniz, arkadaş listeniz, doğum gününüz, beğenileriniz ve e-posta adresiniz de dahildir).
  • Site’de yer alan formlar aracılığıyla, Site üyeliği için oluşturduğunuz kullanıcı hesabınıza ilişkin bilgilerinizi güncelleyerek veya bilgi ekleyerek, uyuşmazlık çözümüne katılarak veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçerek sunmuş olduğunuz diğer bilgiler ve bu kapsamda oluşan kullanıcılar dâhil yapılan her türlü görüşme/yazışma içerikleri ile bunlara ilişkin kayıtlar.
  • Kimliğinizi doğrulayabilmek veya tespit edebilmek için yürürlükteki kanunlar uyarınca toplamamız ve işlememiz gereken veya buna izin verilen diğer bilgiler.
  • Bazı hallerde, hukuka aykırı, tehditkâr, hakaret içeren ve sair istenmeyen mesajlar alındığına ilişkin kullanıcılarımızdan veya üçüncü kişilerden gelen şikâyetleri değerlendirebilmek amacıyla incelediğimiz mesajlaşma ve diğer yazışma içerikleri.

Hizmetlerimiz’i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler:

  • Hizmetlerimiz’i kullanımınıza ve reklam tercihlerinize ilişkin konular ile bizimle iletişim kurduğunuz konularda bilgi toplamaktayız. Bu bilgiler, mobil cihazlar da dâhil olmak üzere Hizmetlerimize ulaşmak amacıyla kullandığınız cihazlardan elde ettiğimiz bilgilerdir. Bu bilgiler, cihaz kimliği veya benzersiz tanıtıcı, cihaz türü, reklam tanımlayıcı ve benzersiz cihaz simgesinden oluşmaktadır.
  • Mobil cihazınızdan elde edilen lokasyon bilgileri dâhil olmak üzere coğrafi konum bilgileri. Mobil cihazların çoğunun, mobil cihazın cihaz ayarlar menüsündeki bulunan bir uygulama ile lokasyon hizmetlerini kontrol etmenize veya kullanımını devre dışı bırakmanıza olanak sağladığını hatırlatmak isteriz.
  • Sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfa gelen ve giden trafik bilgileri, yönlendiren URL, reklam verileri, IP adresiniz, göz atma geçmişiniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar ve bağlantı bilgileri.

Çerezler, web işaretçilerini kullanarak topladığımız kişisel bilgiler:

  • Hizmetlerimizi kullanımınız kapsamında ve reklam ve e-posta içeriğimiz aracılığıyla, görüntülediğiniz sayfalar, tıkladığınız bağlantılar ve diğer işlemleriniz hakkında bilgi toplamak için çerez, web işaretçileri (beacons), benzersiz tanımlayıcı ve benzer teknolojiler kullanmaktayız.
  • Bu teknolojileri kullanımımız ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Çerezler Politikamızı inceleyiniz.

Diğer kaynaklardan topladığımız kişisel veriler:

  • Topladığımız verileri, üçüncü kişilerden aldığımız veriler ile birleştirebilir ve hesap bilgilerinize ekleyebiliriz. Örneğin, herkese açık olan demografik ve diğer bilgileri, ek iletişim bilgilerini, kredi bilgilerini ve kredi kayıt bürosu ve benzeri kuruluşlardan alınan bilgileri, yürürlükteki kanunların müsaade ettiği şekilde toplayabilir ve kullanabiliriz.
  • Sosyal medya siteleri ile bilgi paylaşımınıza veya hesabınızı oluşturmak veya ilgili sosyal medya sitelerine hesabınızı bağlamak için sosyal medya sitelerini kullanmanıza izin verebiliriz. Bu sosyal medya siteleri, bize (görüntülediğiniz içerik, beğendiğiniz içerik ve size gösterilen veya tıklamış olabileceğiniz reklamlar hakkında bilgiler gibi) ellerinde bulundurdukları birtakım kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları aracılığıyla erişim sağlayabileceğimiz kişisel verilerinize ilişkin değişiklik yapma ve ilgili sosyal medya sitesinde yer alan kişisel verilerinize erişim sağlamamız için bize verdiğiniz izinlerde değişiklik yapma hakkına sahip olmakla, kişisel verilerinizin kontrolünü elinizde bulundurmaktasınız. Sosyal medya sitesi tarafından yönetilen bir hesabı, DoG hesabınız ile ilişkilendirerek ve bu bilgilere erişimimiz için izin vererek, bu sosyal medya siteleri tarafından sunulan bilgileri, bu Gizlilik Bildirimi uyarınca toplayabileceğimizi, kullanabileceğimizi ve muhafaza edebileceğimizi kabul edersiniz. Çeşitli sosyal medya siteleri üzerinden eklentiler (social media plug in) veya başka teknolojiler kullanabiliriz. Sosyal medya eklentileri aracılığıyla sunulan bir linke tıkladığınızda kendi iradenizle ilgili sosyal medya sitesi ile bağlantı kurulmasını sağlamış olursunuz.
  • Başkalarına ait kişisel verileri (başka bir kişiye ait olan teslim adresi, işlemler için kullandığınız başka bir kartın hamiline ilişkin bilgiler ve benzeri bilgiler), yalnızca söz konusu kişilerden önceden alınmış açık rızaları varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Bu kişileri aynı zamanda, kendilerinin kişisel verilerini Gizlilik Bildirimimiz uyarınca nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve muhafaza ettiğimiz konularında da bilgilendirmelisiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KULLANIMI VE SAKLANMASI

Topladığımız kişisel verilerinizi, birçok amaç için farklı hukuki sebeplere dayanarak kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi ne şekilde ve hangi hukuki sebebe dayanarak kullandığımıza ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmektedir.

Kişisel verilerinizi, Kanunun açık bir hükmüne uymak, bir hukuki yükümlülüğü yerine getirmek, bir hakkı tesis etmek, kullanmak veya korumak,  zorunluluk olması halinde hayat ve beden bütünlüğünüzü korumak ile bir sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükleri ifa etmek ve size hizmetlerimizi sunabilmek amaçlarıyla kullanmaktayız. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

  • Ödeme işlemlerinizin gerçekleştirilmesine aracılık etmek ve ödemeleri tahsil etmek, hesabınızı yönetmek, hizmetlerimizin sunulmasını, ölçülmesini ve geliştirilmesini sağlamak, Hizmetlerimiz’e emniyetli ve güvenliği sağlanmış bir şekilde erişilmesini ve Hizmetlerimiz’in kullanılmasını sağlamak ve sizin gerçekleştirdiğiniz işlemlerden hareketle beğenebileceğiniz ürün ve hizmetleri içeren bir Site içeriği sunmak.
  • Hesabınız ile ilgili olarak bildirimde bulunmak, hesabınız ile ilgili sorunları gidermek, uyuşmazlıkları çözmek, borçlu olunan ücret veya tutarları tahsil etmek veya müşteri hizmetleri faaliyeti kapsamında gerekli olabilecek diğer hizmetleri sağlamak.
  • Bu amaçlar kapsamında sizinle posta, e-posta, telefon, webpush, SMS ile iletişime geçebiliriz.
  • Bilgilerinizi toplarken belirttiğimiz hizmetlerin sunulmasını talep etmeniz halinde bu hizmetleri sunmak.
  • Hile veya dolandırıcılık teşkil eden, güvenlik ihlali oluşturan veya şüpheli ya da yasadışı olan faaliyetleri önlemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak.
  • Gizlilik Politikamız veya diğer politikalarımızın uygulanmasını sağlamak ve Kullanıcı Sözleşmemiz ile varsa sizinle imzaladığımız diğer herhangi bir sözleşmeyi ifa etmek.

Kişisel verilerinizi, temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatlerimize ulaşmak amacıyla kullanmaktayız. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

  • Sitemizi ve Hizmetlerimizi özelleştirmek, ölçmek ve geliştirmek.
  • Reklam ve pazarlama iletişimlerimizin kişiselleştirilmesi ve sizinle daha ilgili olmasını sağlamak ve geliştirmek. Bu amaçla Site’mizi kullanımınızı, Sitemizde yer alan “alışveriş sepetiniz” ile Hesabım bölümünde bulunan “Aldıklarım”, “Bilgilerim”, “Favorilerim” başlıkları altında yer alan bilgileri takip etmek.
  • Facebook ile kayıt olunan durumlarda Facebook’un bizimle paylaşmasına izin verdiğiniz profil bilgileriniz, arkadaş listeniz, doğum gününüz, beğenileriniz ve e-posta adresinizi kullanarak size ve ilgi alanlarınıza özel ticari ileti göndermek veya reklam göstermek.
  • İletişim tercihlerinizi dikkate alarak kupon, indirim ve özel promosyonlar sunmak, anketler veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için e-posta, telefon,  SMS veya posta ile sizinle iletişime geçmek.
  • İletişim tercihlerinize dayalı olarak, hedeflenmiş pazarlama, hizmet güncellemeleri ve pazarlama amaçlı ve promosyon amaçlı teklifler sunmak.
  • E-posta aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz pazarlama kampanyalarının performanslarını, e-posta açılma ve tıklanma oranlarını analiz etmek gibi yöntemler kullanarak ölçmek.
  • Satıcı üyelerimizin performanslarını, Satıcı üyelerimizin veya kargo firmalarının gönderdiği kargo takip bilgileriyle veya benzeri yöntemlerle ölçmek.
  • Sitemizin ve mobil uygulamalarımızın bilişim güvenliğini izlemek ve geliştirmek.
  • Üçüncü kişilere ait internet sitelerinde Sitemiz ve Hizmetlerimiz ile ilgili reklamlar görmenizi sağlamak

Kişisel verilerinizi, açık rıza vermeniz halinde de kullanabilmekteyiz. Bu çerçevede gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

  • Üçüncü kişiler tarafından pazarlama faaliyetinde bulunulmasını mümkün kılmak.
  • Üçüncü kişilere ait internet sitelerinde size özel üçüncü taraflar ile ilgili reklamları görmenizi sağlamak.
  • Konum tabanlı hizmetler sunabilmek için bulunduğunuz coğrafi konumu tam olarak tespit etmek.
  • Belirli kategorilere ait işlemleri gerçekleştirebilmek amacıyla özel nitelikli verilerinizi kullanmak.
  • Açık rıza vermiş olduğunuz durumlarda açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz.
  • Verilerinizi otomatik olarak analiz eden sistemler kullanabiliriz. Bununla birlikte, kanunen gerekli olan, açık rıza verdiğiniz veya sizinle yapmış olduğumuz bir sözleşmenin ifası için kullanmamızın gerekli olduğu durumlar saklı kalmak kaydıyla, söz konusu sistemleri sizinle ilgili önemli etkisi olabilecek kararlar almak amacıyla kullanmayız.

Kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin seçenekleriniz

Sizinle iletişime geçmemiz veya pazarlama ile ilgili bilgilendirmemizle ilgili Bana Özel sayfanızdan tercihte bulunabilirsiniz. 

İletişim tercihleri

Hesabınız veya satın alma veya satma faaliyetleriniz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçeceğimiz yöntemleri, [Hesabım>Bilgilerim/Ayarlarım]’dan kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda, Hesabım > Bilgilerim/Ayarlarım > Engelleme Servisi alanından, üyeler arası iletişim tercih ayarlarınızı da kontrol edebilirsiniz.

Pazarlama

Bizden pazarlama iletişimleri almak istememeniz durumunda, almış olduğunuz e-postadaki bağlantı ve sms üzerinden pazarlama iletişimlerini devre dışı bırakabilir,  Hesabım > Bilgilerim/Ayarlarım > Bilgilerim alanından iletişim tercihlerinizi değiştirebilir veya bizimle doğrudan iletişime geçerek iletişim tercihlerinizi belirtebilirsiniz. Kişisel verilerinizi, üçüncü kişilerle kendi pazarlama amaçları için, açık rızanız olmaksızın paylaşmadığımızı hatırlatmak isteriz. 

Reklam

Kişiselleştirilmiş reklam hizmetlerimizden faydalanmak istemiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz. Bu durum, kişiselleştirilmiş reklam almaya devam etmenizi engelleyecek ancak, Gizlilik Bildirimimizde belirtilen diğer hususlarla ilgili olarak kişisel verilerinizi işlemeye devam etmemizi engellemeyecektir. Kişisel verilerinizin, üçüncü kişiler tarafından Sitemiz üzerinden kendi reklam amaçlarıyla izlenmesine ve toplanmasına, açık rızanızın bulunmaması halinde izin vermediğimizi hatırlatmak isteriz.

Oturum açma

Hesabınızda oturum açtığınızda, hesabınız belirli bir süre boyunca açık kalmaktadır. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu açık bırakmamanızı tavsiye ederiz. Oturumunuz açık kaldığı süre boyunca, başkaca herhangi bir izne gerek duyulmaksızın, hesabınızı görüntüleyebilecek, hesabınıza erişebilecek ve hesabınızla ilgili işlemlerde bulunabileceksiniz. Bu işlemleri, oturum açtığınız bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları da oturumunuz açık kaldığı sürece aynen gerçekleştirebilecektir. Sizin veya bu bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları tarafından yapılabilecek olan işlem ve hesap faaliyetleri, sınırlandırıcı olmamak kaydıyla aşağıdaki işlemleri içermektedir:

  • Alışverişi tamamlamak veya sepete ürün eklemek,
  • Sipariş bilgilerini görüntülemek,
  • Bana Özel sayfasını görüntülemek,
  • “İlginizi Çekebilecek Ürünler” bölümü ve “Favorilerim”i görüntülemek ve düzenlemek,
  • Profil sayfası görüntülemek,
  • Geri bildirimde bulunmak,
  • Siparişleri iptal etmek, iade talep etmek veya talepte bulunmak gibi satış sonrası faaliyetlerde bulunmak.

Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir.

Oturumunuzu alışılmış olduğu üzere, oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Tarayıcı gizlilik ayarlarınızın uygun şekilde etkin olması halinde, yalnızca tarayıcınızın kapatılmasıyla da oturumunuz sonlandırılabilecektir. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, Hizmetlerimiz’i kullanımınız sona erdiğinde, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için oturumunuzu kapatmalı ve/veya internet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek çerezleri temizlemelisiniz. 

Kişisel verilerinize erişim ile kişisel verilerinizin kontrolü ve düzeltilmesi

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi sağlamak için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirleri alıyoruz.

  • Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.
  • Kişisel verilerinize erişim, kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya silinmesi ile ilgili yasal haklarınıza saygı göstereceğiz. Kişisel verilerinizle ilgili haklarınızı kullanabilmek için aşağıda yer alan, “Bize Ulaşın” bölümündeki açıklamaları takip ederek bize ulaşabilirsiniz. Buna ilişkin olarak ayrıca “Haklarınız” bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Kişisel verilerinize erişim veya kişisel verilerinizin değiştirilmesi ya da silinmesi konusunda yasada belirtilen haklarınıza dayanarak bir talepte bulunduğunuz bazı durumlarda, yürürlükteki mevzuat uyarınca erişim hakkınızı engelleyebilir veya değiştirme ya da silme talebinizi yerine getirmeyebiliriz.

Kişisel verilerinizin işlenmesine kısmen veya tamamen son verilmesini talep ettiğiniz ya da Gizlilik Politikasında yer verilen amaçlarla işlenmesi ya da açıklanması açık rızanıza bağlı olduğu hallerde rızanızı geri aldığınız durumlarda, Gizlilik Politikasında ve Kullanıcı Sözleşmemiz’de Üyelerimiz için öngörülen ve dayanağını bulan Hizmetlerimiz’i veya müşteri desteğini tam ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.

Talebiniz üzerine ilgili hesabı kapatarak, hesap faaliyetiniz ve kişisel verilerinizin görüntülenmesini yürürlükteki mevzuat uyarınca makul olan en kısa sürede sonlandıracağız.

KİŞİSEL VERİLERİN PAYLAŞILMASI

Kişisel verilerinizi, aşağıdaki belirtilen kişilerle aşağıda belirtilen amaçlar için paylaşabiliriz.

Hizmet sağlayıcıları ve finansal kuruluş ortakları ile aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

  • Yasadışı olma ihtimali bulunan işlemlerin, Kullanıcı Sözleşmemiz’in ihlalinin, hile veya dolandırıcılık teşkil eden işlemlerin ve/veya güvenlik ihlallerinin engellenmesi, tespit edilmesi, en az seviyeye indirilmesi ve soruşturulması, üye ve ödül programları, ortak markalı kredi kartları, kişisel reklam sunumu, ödeme işlemi hizmetleri sunumu ve diğer iş operasyonlarında bize yardımcı olmaları için yurt içinde veya yurt dışında bulunan üçüncü kişi hizmet sağlayıcılarımız ile de verileriniz paylaşılabilecektir.
  • Kayıt, işlem ve müşteri desteği gibi ortak içerik ve hizmetler sunmak için size finansal ürünler sunabilecek olan üçüncü kişi finans kuruluşlarıyla da verileriniz paylaşılabilecektir. Söz konusu üçüncü taraf finans kuruluş ortakları, kişisel verilerinizi, yalnızca hizmetlerini talep etmiş ve bu kuruluşlara onay vermiş olmanız halinde, size pazarlama iletişimleri göndermek için kullanabilecektir.
  • Satın alınan ürünlerin teslimi ile diğer teslimatların yapılmasını sağlamak amacıyla teslimat adresi, irtibat bilgileri ve kargo takip bilgilerini paylaştığımız üçüncü kişi kargo firmaları da kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz kişiler arasında yer almaktadır.
  • Satışa sunduğunuz ürünleriniz ve içeriklerini kendi internet sitelerinde veya uygulama, hizmet ve araçlarında yayınlaması ve bunların reklamını yapması için işbirliği yaptığımız üçüncü kişi internet sitesi, uygulama, hizmet ve araç sağlayıcılar ile de verileriniz paylaşılabilecektir. Satışa sunduğunuz ürünlerin içeriğiyle birlikte kişisel verilerinizi de söz konusu üçüncü kişi hizmet sağlayıcılar ile paylaşacak olmamız halinde bu paylaşım ancak, üçüncü kişi hizmet sağlayıcıların işleme faaliyetlerini bizimle aralarındaki sözleşmeden doğan yükümlülüklerini ifa için gerekli olduğu kadarıyla sınırlandıran ve ilgili veriler için gerekli güvenlik önlemlerini almalarını zorunlu kılan bir anlaşmaya dayanılarak gerçekleştirilecektir. Böyle bir durumda, üçüncü kişi hizmet sağlayıcıların, satışa sunduğunuz ürünlerle birlikte kendilerine ulaşan kişisel verilerinizi, başka üçüncü kişilere satmalarına, kiralamalarına veya herhangi başka bir yolla aktarmalarına izin verilmemektedir.

Kolluk kuvvetleri, yasal muameleler, resmi makamlar ve yasal yetkililer

  • Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmemiz’i ifa etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialara müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi, dolandırıcılık şikâyetleri, alışveriş geçmişi ve listeleme geçmişi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bilgileri açıklayacağız.
  • Kredi notu raporu veya dosyasına yansıtılabilecek olan gecikmiş veya yapılmamış ödemeler veya hesabınızdaki diğer temerrüde düşmüş ödemeler ile ilgili bilgiler gibi bilgileri de yürürlükteki mevzuat tarafından yetkilendirilmiş olan kredi kuruluşları ile paylaşılabiliriz.
  • Hile veya dolandırıcılık teşkil ettiğine dair şüphe uyandıran işlemlerin araştırılmasını, fikri veya sınai hak ihlallerini, gizlilik veya diğer hukuka aykırı işlemleri engellemek veya durdurmak amacıyla gerekli gördüğümüz hallerde Hak Sahipleri Koruma Programı kapsamında programın katılımcılarına (hak sahiplerine) program ile ilgili gerekli taahhüt ve sözleşmeleri kabul etmeleri halinde ilgili kullanıcıların (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi) bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.

Değişiklik

Diğer herhangi bir şirket ile birleşmemiz veya diğer herhangi bir şirket tarafından iktisap edilmemiz halinde, bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunabiliriz. Böyle bir durumda, birleştirilen yeni tüzel kişiliğin kişisel verileriniz ile ilgili olarak bu Gizlilik Bildirimi’ne uymasını zorunlu kılacağız. Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Bildirimi’nde yer almayan herhangi bir amaç ile toplanacak, kullanılacak, açıklanacak veya muhafaza edilecek olması durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak önceden bilgilendirileceksiniz.

Kişisel verilerinizin saklanma süreleri

Kişisel verilerinizi, faaliyetlerimiz için gerekli ve faaliyetlerimizle ilgili oldukları sürece, saklama amacımızın ve mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizin gerektirdiği kadar saklamaktayız. Saklama sürelerinin belirlenmesinde esas alınan başlıca unsurlara aşağıda yer verilmektedir.

Hizmetlerimizi sunabilmemiz için kişisel verilerinize ihtiyaç duyduğumuz süre. 

Bu başlık altında, faaliyetlerimizin sürdürülmesi ile geliştirilmesi, sistemlerimizin güvenli kalabilmesinin sağlanması ile işletmemize ait genel ve mali konularda gerekli kayıtları tutabilmemiz için gerekli olan süreler dikkate alınmaktadır. Bu başlık, saklama sürelerinin çoğunluğu için geçerli bir referans teşkil etmektedir.

Kişisel verinin özel nitelikli kişisel veri niteliğinde olması. 

Özel nitelikli kişisel verilerin söz konusu olduğu durumlarda saklama süresi genellikle daha kısa tutulmaktadır.

Kişisel verilerinizin daha uzun bir süre boyunca saklanmasına açık rıza vermiş olmanız.

Açık rıza verdiğiniz durumlarda, verilerinizin saklanmasına ne kadar süre için rıza gösterdiyseniz, verileriniz o kadar süre saklanacaktır.

Kişisel verilerinizi saklama konusunda yasal, akdi veya benzeri bir yükümlülüğümüzün bulunması. 

Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki kanunlara uymak, soruşturmalara yardımcı olmak, yürürlükteki kanunların müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemleri yapabilmek için gerekli olan süre kadar kişisel verilerinizi saklayabiliriz.

Kişisel verilerinizi saklamamızı gerektiren hallerin ortadan kalkması durumunda, kişisel verileriniz güvenli bir şekilde imha edilecek veya anonim hale getirilecektir.

Çerezler

Sitemiz’i ziyaret ettiğinizde veya Hizmetlerimiz’i, uygulamalarımızı, araçlarımızı ve mesajlaşmalarımızı kullandığınızda ya da bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda, bizim tarafımızdan veya yetkili hizmet sağlayıcılarımız tarafından, size daha iyi, hızlı, güvenli bir deneyim sunabilmemiz için ve bilgilerin saklanması ile reklam ve pazarlama amaçlarıyla, çerezler , web işaretçileri gibi teknolojiler kullanılmaktadır.

Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için aldığımız tedbirler

Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde, aşağıda yer alan “Bize Ulaşın” bölümündeki açıklamaları takip ederek lütfen bize ulaşınız. Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm iş ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin, kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

İLETİŞİM ARAÇLARI

Spam, virüs, şifre çalma ve diğer kötü niyetli eylemleri, yasadışı veya yasaklı içerikleri ya da Kullanıcı Sözleşmemize, Gizlilik Politikamıza veya diğer sözleşme ve politikalarımıza aykırılık teşkil eden durumları tespit etmek için mesajlarınızı otomatik yöntemlerle tarayabiliriz.

Üçüncü Kişi Gizlilik Uygulamaları

İşbu Gizlilik Bildirimi, sizden topladığımız kişisel verilerin yalnızca bizim tarafımızdan kullanımı ile ilgilidir. Başkalarıyla kişisel verilerinizi paylaşmanız veya üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirilmeniz halinde, onların gizlilik bildirimleri ve uygulamaları geçerli olacaktır.

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşmanız halinde, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğini garanti etmemiz mümkün olmayıp herhangi bir işlemde bulunmadan ve kişisel verilerinizi paylaşmadan önce paylaştığınız kişinin gizlilik ve güvenlik politikalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu durum, kişisel verilerinizi paylaştığınız üçüncü kişilerin, Sitemizde teklif sunanlar, alıcılar veya satıcılar olması halinde de geçerlidir.

Haklarınız

Topladığımız verilere ilişkin olarak verilerinizin;

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşleniyorsa bunlara ilişkin bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurtiçi veya yurtdışında üçüncü kişilerle paylaşılıyor olması halinde bunların kimler olduğunu bilme,
  • Eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, işlenmiş olunan verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Talebiniz üzerine verilerinizin silinmesi veya düzeltilmesi halinde, işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edildiği durumlarda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Bu hakları kullanmak istediğinizde bize, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza, bize daha önce bildirmiş olduğunuz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle ya da Müşteri Hizmetleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

AYDINLATMA METNİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Bu Aydınlatma Metni, Delusions of Grandeur Tekstil ve Ticaret A.Ş.‘ye (“Şirket”) sağlamış olduğunuz kişisel verilerinizin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) kapsamında Şirket tarafından işbu bilgilendirme metninde belirtildiği şekilde ve belirtilen amaçlarla sınırlı olarak işlenebileceği, yurt içinde ve yurt dışında bulunan aşağıda belirtilen kişilere aktarılabileceği kapsamında sizlere bilgilendirme yapılması amaçlanmaktadır.

Şirketimiz tarafından tamamen veya kısmen otomatik yollar ile elde edilen kişisel verileriniz, işbu metinde belirtilen amaçlar ile sınırlı olarak Kanun ve Tebliğ’de belirtilen genel ilkeler ışığında ve Kanun’da belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde Şirketimiz tarafından işlenebilecektir.

Şirket’imiz kişisel verilerinizi, Kullanıcılar tarafından İnternet Sitesi ve Mobil Uygulama’ya geçmişte yapılan ziyaretleri temel alarak reklamlarla ilgili bilgi toplanması, reklamların optimize edilmesi ve yayınlanması, İnternet Sitesi ve Mobil Uygulama’da kullanıcı dostu bir deneyim sunulması, Web Sitesi’nin geliştirilmesinin ve düzgün bir şekilde çalışmasının sağlanması, Şirket’in hizmetlerinin ve ürünlerinin iyileştirmesinin sağlanması, Web Sitesi’nin kullanımının kolaylaştırılmasının ve Şirket’in hizmetlerini ve Web Sitesi’nin kullanımının Kullanıcıların ilgi alanlarına ve tercihlerine yönelik olarak değiştirilmesinin sağlanması, Kullanıcı’lara daha iyi hizmet sunulması, daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlanması, istatistiki bilgi elde edilmesinin ve bu bilgilerin derlenmesinin sağlanması, Şirket’in ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi, kampanya ve pazarlama çalışmaları gerçekleştirilmesi, özel promosyon faaliyetlerinde bulunulması, İnternet Sitesi’ni ve varsa İnternet Sitesi üzerinden verilen reklamların, Kullanıcılar’ın ilgi alanlarına göre özelleştirilmesi, hedef kitle çalışmaları yapılması, talep eden Kullanıcı’ların üyelik işlemlerinin tamamlanması, müşterileri daha iyi tanıyarak müşterilere en uygun hizmetin verilmesini sağlamak için çalışmalarda bulunulması, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülebilmesi, her türlü iletişim aracına uygun bildirimin sağlanabilmesi, Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden kullanıcıların faydalanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, sunulan ürün ve hizmetlerin müşterilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek müşterilere önerilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, birebir ve/veya entegre pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, satış ve satış sonrası operasyonların gerçekleştirilmesi, İnternet Sitesi ve/veya Mobil Uygulama üzerinden alışveriş yapanların kimlik bilgilerinin teyit edilmesi, İnternet Sitesi ve/veya Mobil Uygulama’da yer alan iletişim formunu doldurarak tarafımıza ileten Kullanıcılar ile iletişime geçilmesi, Kullanıcılar’ın söz konusu iletişim formunda herhangi bir talepte bulunmaları halinde taleplerinin yerine getirilmesi için gerekli aksiyonların alınması, alışveriş yapan müşterilerin siparişlerinin yerine getirilmesi ve söz konusu kişiler ile siparişleri kapsamında iletişime geçilmesi amaçları ile sınırlı olarak işleyebilecektir.

Tebliğ ve Kanun uyarınca,

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Şirket’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
  • bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve
  • Açık rızanız hukuki sebepleri ile Şirket, kişisel verilerinizi, Kanun’da belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında ve işbu metinde belirtilen amaçlar dahilinde işleyebilecektir.

Şirket’e sağladığınız kişisel veriler; yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda Şirket’in yurt içinde veya yurt dışında bulunan iştirakleri, bağlı şirketleri, topluluk şirketleri, hissedarları, iş ortakları, halefleri, hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetlerini yürütmek üzere hizmet aldığı, işbirliği yaptığı, yurt içinde ve/veya yurtdışında faaliyet gösteren program ortağı kuruluşlar, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları, kanunen yetkili özel hukuk kişileri, hukuk ve vergi danışmanları, bankalar, bağımsız denetçiler ve ticari faaliyetlerini yürütebilmek adına işbirliği yaptığı hizmet tedarikçilerine, Kanun’da belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

Bize Ulaşın – Sorular ve Şikâyetler

Kanun’un “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması durumunda veya bu Gizlilik Bildirimi veya yürürlükteki mevzuat uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda bize, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza, bize daha önce bildirmiş olduğunuz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle ya da Müşteri Hizmetleri üzerinden ulaşabilirsiniz.